Unsere Kultur ist unsere Identitat/Our culture is our identity/ Kültürümüz Kimliğimizdir

18.05.2021 157

Turizm, dünya çapında büyüme ve istihdama katkıda bulunan önemli bir ekonomik faktördür. Dünya Turizm Örgütüne göre kültür turizminin, toplam turizm talebinin %37'sini karşıladığını öğrendiğimizde birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ülkemizdeki durumu merak ettik. Ülkemize gelen turistlerin %63'ünün Antalya ve İstanbul'u tercih ettiğini öğrendik. Tarihi ve arkeolojik eserler, özel günler, yemek kültürü, el sanatları, yöresel türküler, tarım, bitki örtüsü, hayvancılık, folklor gibi kültürel değerlerin ilçemiz ve bölgemizin kültür turizmi için büyük potansiyel oluşturduğunu tespit ettik. Kültürümüzün ve değerlerimizin tanıtılması noktasında bu proje aracılığı ile çocuklarımızın gözünden şehrimizin ve bölgemizin gizli kalmış güzelliklerini yöresel kültürümüzü, tarihi ve doğal güzelliklerimizi biraraya getirerek şehrimizi ve bölgemizi gezmek ve tanımak isteyenler için çocuklarımızın gözünden bir E-rehber oluşturmak ve ülke turizmine katkı sağlamak amacındayız.

Projede Türkiye'den 10 ortak, Polonya'dan 2 okul, Fransa'dan 1 okul, İtalya'dan 3 okul, Arnavutluk'tan 1 okul, Slovenya'dan 1 okul, Hırvatistan'dan 4 okul, Romanya'dan 1 okul, Portekiz'den 2 okul olmak üzere toplamda 24 ortak bulunmaktadır.