Funny Learning with Flipped Classroom(Ters-Yüz Eğitim ile Eğlenceli Öğrenme)

30.11.2020 235

30-11-2020

Proje Danışman Öğretmen:S.Didem Bodur

Proje Adı:Funny Learning with Flipped Classroom(Ters-Yüz Eğitim ile Eğlenceli Öğrenme)

Ortaklar:Türkiye,Hırvatistan,Yunanistan,Romanya,Slovenya,Arna-vutluk,Makedonya ülkelerinden 22 öğretmen ve 138 öğrenci ile proje yürütülmektedir.

Konu: Pandemik dönemi takip eden "yeni Normal" dönemde eğitimde yeni ihtiyaçlar ortaya çıkmıştır. Geleneksel eğitim sisteminde nispeten daha kolay olan bilginin öğrenciye aktarılması, sınıftaki öğretmen tarafından gerçekleştirilir ve öğrenci, daha zor bilgileri öğrenme sürecinde sınıf dışındaki ev ödevi ve projelerle yalnız bırakılır. Öğrenme modelinde, öğrenciye bilgi aktarımı, öğretmenleri tarafından hazırlanan ders videoları ve araştırmaları, Excel dosyaları, PDF'ler, görseller, resimler ve PowerPoint slaytları gibi tamamlayıcı materyaller yardımıyla gerçekleştirilir. Böylece, bilginin aktarımı grup öğrenme alanından kişisel öğrenme alanına gider. Daha dinamik olan ve öğretmenin öğrencilere kavramları uygulayacağı, bilginin asimilasyonu ve öğrencinin ihtiyaç duyduğu yeni bilginin çıkarılması, sınıftaki öğretmenler ve sınıf arkadaşları ile işbirliği yaparken, ters çevrilmiş bir öğrenme ortamına dönüşür. Uzaktan eğitim döneminde, ters çevrilmiş öğrenme yöntemi çevrimiçi araçlarla uygulanacaktır.

Yapılan Örnek çalışmalar:

30-11-202030-11-202030-11-202030-11-202030-11-2020